Care este cea mai mare frica a ta?

Frica

Primul pas in rezolvarea unei probleme este identificarea, constientizarea si acceptarea ei. Frica este una din cele mai mari probleme pe care le poate avea un om, deoarece il blocheaza in a trai viata asa cum isi doreste. 

Avem cu totii diverse frici si fobii: de esec, de boala, de puterea naturii, de animale, de oameni, de necunoscut, de intuneric, de noutate, de schimbare, etc. Acest lucru este normal, dar frica trebuie depasita. Fricile sunt principalele cauze ale stresului si daca acceptam sa traim cu ele, ne vom imbolnavi in timp.

Daca nu ti-ai pus niciodata intrebarea asta, este timpul s-o faci acum. Ia-ti cinci minute in care sa te gandesti care sunt cele mai mari blocaje din viata ta, cele mai mari neimpliniri si frustrari, dar mai ales care sunt fricile din spatele lor. Fii foarte sincer! Esti doar tu cu gandurile tale. Nu trebuie sa te simti slab sau vinovat, fie ca esti, fie ca nu esti. Vina creeaza noi blocaje in minte si scade sansele de a scapa de frica. Sinceritatea iti va aduce claritate si limpezime a gandurilor.

„Teama noastra cea mai mare nu este ca nu suntem la inaltimea unei situatii. Cea mai mare teama a noastra este ca suntem cumplit de puternici. De lumina noastra ne temem, nu de intuneric.” (Nelson Mandela)

Dupa ce vei invata cum sa invingi frica, vei considera acest moment unul salvator si eliberator, dar nu vei putea aplica nici o metoda de eliminare si transformare a fricii inainte de a o identifica.

Deci, care este cea mai mare frica a ta?

Sursa foto

CITESTE SI:

Cum sa transformi frica in putere

Daca invatam din greseli, de ce ne este atat de frica sa nu gresim?

5 thoughts on “Care este cea mai mare frica a ta?

  1. Foarte putine persoane daruiesc din inima fara sa fie o obligatie,si parerea mea e ca nu trebuie sa existe o zi aniversara,o zi onomastica,Craciun ,etc. sa ne daruim cadouri simple care sa nu fie un sacrificiu ,sa fie o gaura in buget…Toata lumea este surprinsa placuta cind primeste un cadou, cred, de orce natura ar fi.Problema e ca unii dintre noi nu mai stim sa oferim macar un salut politicos sau nu mai stim sa ne bucuram de el…Fete crispate din cauza problemelor,obosite fizic sau psihic care sigur vor radia sau vor zimbi macar la o un cadou atit de simplu.Trebuie sa ne daruim in fiecare zi intelegere,nu e un sacrificiu material si nu doar de Craciun .in fiecare zi.

  2. Pingback: Cum scapi de frica: metode si tehnici – Psihologie pentru toți

  3. Pingback: Cum sa transformi frica in putere | Cabinet de consiliere psihologică, dezvoltare personală şi life coaching

Lasa un comentariu cu parerea ta