Care sunt cele mai mari calitati ale tale?

care sunt calitatile tale

Aratam lumii calitatile noastre, uneori ostentativ, din mai multe motive:

  • pentru ca sunt cele mai bune sanse sa fim apreciati, felicitati si sa primim validarea celor din jur,
  • pentru ca vrem sa ne simtim valorosi in ochii lumii si ai nostri,
  • pentru ca vrem sa ne mascam astfel defectele.

Cu totii avem calitati, dar unii le folosesc mai mult, altii mai putin pentru a-si atinge obiectivele in viata. In timp ce majoritatea oamenilor face doar parada cu aceste calitati, destul de putini le pun la treaba in folosul lor. Fireste ca aceia sunt oamenii care au rezultate in tot ce fac.

Asa se explica faptul ca exista multe persoane foarte educate, care nu fac mare lucru cu viata lor, raman blocati in teorii si nu reusesc sa puna mai nimic in practica, avand adesea o viata care nu-i multumeste. Pe de alta parte, sunt oameni fara prea multe studii, care au succes in ceea ce fac, traiesc adesea viata pe care si-o doresc si unii dintre ei dobandesc chiar averi. Cum fac asta? Ei sunt oameni de actiune, nu pierd timpul cu indoielile si calculele si isi folosesc inteligenta ca sa gaseasca cele mai scurte cai spre rezultatul dorit. Studiile aprofundate sunt bune, daca ti le permiti, cu conditia sa inveti sa le aplici in viata si sa te conduca spre rezultate.

Nu promovez incultura si nici nu cred ca este bine sa treci la actiune fara sa-ti asumi riscuri calculate, fara sa te gandesti, sau fara sa-ti faci un plan. Nu ii apreciez nici pe imbogatitii ilegal. Cei pe care ii studiez eu sunt o parte din oamenii fara multa scoala, care stiu sa foloseasca resursele potrivite si care gasesc repede o cale de rezolvare a problemelor.

“Nu ajunge sa ai calitati mari; mai trebuie sa sti sa le intrebuintezi.” (La Rochefoucauld)  

Pentru a putea sa inveti cum sa-ti folosesti calitatile in atingerea scopurilor, trebuie ca mai intai sa te gandesti serios la aceasta intrebare si sa-ti identifici cele mai mari calitati.

Aceasta intrebare tine de autocunoastere, la fel ca cele despre frica, succes si merit. Autocunoasterea necesita o introspectie profunda. Ea pregateste terenul pentru actiune. Pentru a reusi in ceea ce ti-ai propus, trebuie sa te cunosti foarte bine inainte de toate.

Atentie! Nu te gandi la calitati pe care crezi ca ar trebui sa le aiba un om de succes. Gaseste calitatile tale, acelea unice, pe care vei invata in curand cum sa le folosesti. Vei intelege atunci de ce trebuie sa fie ale tale, chiar daca aparent nu au nimic de a face cu succesul pe care il vrei. Nu le judeca, nu te gandi ca nu ai calitati extraordinare ca altii. Doar gaseste-le.

Sursa foto

5 thoughts on “Care sunt cele mai mari calitati ale tale?

  1. O mare calitate a omenirii sa zica asa printre ei te regasesc si pe tn ,este calmul si rabdarea cu care asculti persoana din fata ta,intervii numai daca este cazul,sau completezi intr-o maniera eleganta,porti discutii de orce gen cu foarte mare usurinta ptr ca detii cunostinte .Conteaza foarte mult si exprimarea, temele transpuse intr-un anume fel,expresivitatea,o* linie melodica* a cuvintelor cum rar intilnesti.Despre autocunoastere si de expunerea calitatilor fiecaruia necesita un pic de curaj deoarece ar suna ca o lauda de sine ptr fiecare dintre noi,si e drept ca unii dintre noi nu ne cunoastem prea bn ,nu stim de ce sintem in stare ,ce putem face ,cum putem progresa mereu .

    • Si eu sunt fascinata de comunicare, verbala si non-verbala; este intr-adevar foarte importanta, de multe ori e chiar pasaportul care te pune in contact cu oameni la care altfel nu ai ajunge.
      Raspunsurile la aceste intrebari foarte personale nu trebuie sa le scrie nimeni neaparat in comentarii pe blog. Ideea este ca fiecare sa-si raspunda lui, sau daca vrea sa noteze intr-o agenda. Important este sa-ti dai seama care sunt calitatile tale si nu trebuie sa le stie nimeni, decat daca vrei sa le spui.

  2. Pingback: Cum scapi de frica: metode si tehnici – Psihologie pentru toți

Lasa un comentariu cu parerea ta