Care sunt 5 obiceiuri la care ar trebui sa renunti pentru ca iti fac rau?

habits

Exista convingerea conform careia cu cat inaintezi in varsta, nu mai poti renunta la obiceiurile vechi. Deocamdata nu voi incerca sa te conving ca nu este asa, ci iti cer doar sa identifici cele mai proaste 5 obiceiuri pe care le ai si pe care consideri ca ar fi bine sa le elimini din viata ta, daca ai putea.

Probabil ca majoritatea oamenilor se vor gandi in primul rand la vicii de genul fumatului, alcoolului, jocurilor de noroc sau a jocurilor pe calculator, apoi dieta. Ele pot fi mult mai multe si daca gasesti si altele, nu te opri la 5, fa o lista cu toate obiceiurile care crezi ca iti fac rau, sau ti-ar placea sa poti renunta la ele. Eu am pus cifra 5 orientativ, gandidndu-ma ca toata lumea are cel putin atatea obiceiuri proaste.

“Lanturile obiceiurilor sunt prea slabe ca sa le simti, pana cand sunt prea tari pentru a fi rupte.” (Samuel Johnson)

Daca nu ai inspiratie, gandeste-te la ce probleme ai, ce lucruri marunte sau mai mari te streseaza deseori si pentru care nu poti gasi nici un vinovat din afara. Acelea sunt in general probleme cauzate chiar de tine, fie ca iti dai seama sau nu, fie ca recunosti sau nu. Daca incerci sa mergi mai departe pe fir, vei descoperi ca in spatele problemei respective se ascunde adesea un prost obicei de-al tau. Scoate-l la lumina si pune-l pe lista. Este ca in cazul minciunii: recunoasterea si identificarea cauzei, face problema pe jumatate rezolvata.

Raspunsul tau la aceasta intrebare poate sa contina obiceiuri mai vechi sau mai noi, care iti afecteaza mai mult sau mai putin viata, dar toate iti fac probleme la un anumit nivel. Poate fi vorba de faptul ca intarzii, ca mananci prea mult, ca amani orice lucru, ca iti rozi unghiile, ca esti indiscret, ca vorbesti prea mult sau neintrebat, etc. Cauta in toate domeniile importante pentru tine si cu siguranta ca vei gasi mai mult de 5 obiceiuri la care ar fi bine daca ai renunta.

Atat pentru azi. Urmeaza ca intr-un alt articol sa ne ocupam de felul in care putem scapa de aceste obiceiuri proaste si cum ne putem schimba viata in acest fel.

Sursa foto: Flickr

Lasa un comentariu cu parerea ta