Cum poti salva o casnicie in 8 minute

cum salvezi o casnicie

Unele relatii pur si simplu se consuma in timp si se dizolva. Altele supravietuiesc cu greu compromisurilor, asa cum le numesc autorii lor, conflictelor nerezolvate, neintelegerilor, diferentelor de opinie, interese si stil de viata, problemelor inevitabile ale vietii, etc. Prea putine sunt acelea care infloresc si cuplul se sudeaza in timp, invatand sa depaseasca orice problema interna sau externa care apare. Azi nu vorbim insa de secretele cuplurilor fericite de batranei, ci sondam mai adanc, in problemele celor care nu reusesc sa depaseasca unele crize in cuplu sau familie si se afla pe marginea prapastiei, luand in calcul posibilitatea sa se desparta.

Prin casnicie trebuie sa intelegi orice relatie, de obicei de lunga durata, care ameninta sa se destrame, care „nu mai merge”. Iar cele 8 minute sunt necesare pentru a intelege situatia si ce ai de facut in legatura cu relatia ta disfunctionala. Mai departe ai nevoie de ceva mai mult timp pentru a pune in practica ce ai inteles si decis in cele 8 minute. Dar esentialul se intampla in acele minute.

Este de preferat sa fii ajutat de un coach, care poate fi un specialist in life coaching, psihoterapeut de cuplu, o persoana din familie (alta decat partenerul de viata) sau un prieten bun. Dar nu e neaparat necesar. Poti trece si singur prin acest proces mental in care sa intelegi ce se intampla cu adevarat in relatia ta, sa te intelegi pe tine insuti, pe partener(a), unde greseste fiecare si unde se comporta normal, etc. In esenta, este vorba de a-ti schimba perspectiva asupra relatiei, a privi totul si din alte unghiuri diferite de al tau, incepand cu punctul de vedere al partenerului sau partenerei tale – adica opusul. Acesta este primul pas si fara el nu vei reusi sa-ti intelegi relatia, problemele ei si sa gasesti solutii.

In acest scop vreau sa vezi un video de 8 minute in care Tony Robbins in rolul coach-ului (a celui care asista si indruma prin intrebari potrivite) il ajuta pe un tanar sa-si salveze casnicia.

Daca decizi ca vrei sa faci acest exercitiu singur(a), sau ajutat(a) de cineva, fii foarte atent(a) la intrebarile pe care i le pune Tony tanarului si la felul in care ii cere sa schimbe rolul si sa intre in pielea sotiei lui, sa dea raspunsurile pe care le-ar da ea la acele intrebari. Acolo se intampla declicul in mintea si in sufletul lui si intelege ca relatia cu sotia lui nu este pierduta. Intelege unde greseste el. Iar pana la finalul filmuletului vedem ca au reusit sa rezolve problemele, sa schimbe felul in care priveau lucrurile – acolo unde e cazul – sa-si modifice comportamentul, sa gaseasca o cale de mijloc si, nu in ultimul rand, sa regaseasca iubirea.

Sper ca acest material sa ii ajute pe toti cei care au probleme in relatia lor. Poate chiar vor sarbatori Valentine’s Day impreuna, mai fericiti ca oricand.

Lasa un comentariu cu parerea ta