Capsula eco in care poti trai oriunde in lume

Ecocapsule-by-Nice-Architects-9

Capsula ecologica in forma de ou are in ea toate necesitatile de baza ale unei locuinte. Masoara 4,5 m lungime, 2,4 m latime si 2,5 m inaltime. Spatiul util din interior este de 8 m² si poate adaposti doi adulti. Fiecare ecocapsula cantareste 1.500 kg si incape intr-un container standard de transport. Casa perfecta pentru cei dornici sa viziteze lumea, sau sa traiasca pentru perioade scurte in diverse locuri.
 
Locuinta portabila are intreg spatiul interior foarte bine utilizat. Contine un pat pliabil, doua ferestre mari care se pot deschide, un spatiu de luat masa si/sau de lucru, dus si toaleta, spatiu de depozitare si o bucatarie micuta incorporata cu apa curenta. Ea aminteste de casele modulare mici facute din containere sau alte materiale ecologice.

This slideshow requires JavaScript.

Energia ecocapsulei este furnizata de o turbina eoliana incorporata de 750W si de mai multe celule solare extrem de eficiente raspandite pe o suprafata de 2,6 m² in partea superioara. Sistemul energetic dual si bateria de capacitate mare (9.744 Wh) asigura functionarea locuintei chiar si in intervalele lipsite de soare sau de vant. Invelisul rotund este optimizat si pentru colectarea apei de ploaie.
Prototipul capsulei ecologice a fost prezentat zilele trecute la Pioneers Festival in Viena si reprezinta un proiect ce a durat 7 ani. Se asteapta ca locuinta ecologica sa fie disponibila spre vanzare in cursul acestui an si ca primele capsule sa poata fi distribuite in prima jumatate a anului 2016.

Pe site-ul destinat prezentarii acestui proiect poti gasi mai multe detalii despre aceasta locuinta ecologica, iar daca deschizi galeria, poti vedea o prezentare interactiva atat a exteriorului ei, cat si a interiorului.

Merita toata atentia noastra si Pioneers Festival din Viena unde a fost prezentat conceptul. Am gasit acolo niste proiecte foarte interesante de care cred ca vom mai auzi in anii viitori.

Sursa articolului si a fotografiilor: Inhabitat

CITESTE SI:

15 idei de case modulare foarte mici

Cele mai frumoase 25 de case modulare mici

Cele mai spectaculoase casute in copac

Casa independenta energetic

Cum poti amenaja un apartament mic

Simplificare: amenajarea si decorarea locuintei

One thought on “Capsula eco in care poti trai oriunde in lume

  1. Pingback: Locuinta ecologica | odoricaion

Lasa un comentariu cu parerea ta

'); var MainContentW = 1000; var LeftBannerW = 100; var RightBannerW = 100; var LeftAdjust = 10; var RightAdjust = 10; var TopAdjust = 80; ShowAdDiv(); window.onresize=ShowAdDiv; }
%d bloggers like this: