4 discursuri TED despre iertare

4 discursuri TED despre iertare

Patru povesti profunde despre importanta iertarii. Oameni care aveau nevoie de iertare pentru a putea redeveni ei insisi.

Cand Joshua Prager avea 19 ani, a ramas paralizat in urma unui accident de autobuz. 20 de ani mai tarziu s-a intors in Israel ca sa-l gaseasca pe soferul ce i-a distrus viata. In povestea fascinanta a intalnirii lor, Prager isi pune intrebari si cauta raspunsuri despre natura umana, autodeceptionare si identitate.

 

La 10 zile dupa tragedia de la World Trade Center, un atac de la un minimarket din Texas a distrus vietile a doi oameni: ale victimei si ale agresorului. In aceasta poveste surprinzatoare, Anand Giridharadas, autorul cartii “The True American” (Adevaratul american), povesteste cum a continuat relatia dintre cei doi oameni si felul in care aceasta i-a transformat. Este o parabola despre doua Americi distincte si un apel la reconciliere.

 

In 1991, Shaka Senghor a impuscat si ucis un om. Dupa cum se descrie singur, pe atunci fusese „un traficant de droguri temperamental ce purta la el un pistol”. A facut inchisoare pentru omor, insa acesta nu este sfarsitul povestii lui, ci inceputul unei calatorii de ani de zile spre ispasire si transformare. O lectie despre echilibru si regasire de sine.

Phyllis Rodriguez si Aicha el-Wafi s-au imprietenit in urma unor pierderi imense. Fiul lui Phyllis Rodriguez a fost victima a atentatelor de la World Trade Center in 2001, iar Aicha el-Wafi este mama lui Zacarias Moussaoui – unul dintre cei condamnati pe viata pentru implicare in acel atentat. Sperand sa-si gaseasca linistea, aceste doua mame au ajuns sa se inteleaga reciproc, sa se respecte si sa militeze impotriva violentei.

CITESTE SI:

Lasa un comentariu cu parerea ta