VREAU SA FIU INVIZIBIL(A) – Convingeri autosabotante care nu ne lasa sa slabim (II)

Lupta cu kilogramele in plus se duce intotdeauna in minte si in emotii, nu in corp. Corpul executa cuminte ce ii spune creierul, face orice ii cerem; problema este ca nu reusim sa ne disciplinam mintea, pentru ca ea este dominata de emotii negative, care nu ne ajuta. Zicem ca vrem sa slabim, chiar incercam sa mancam rational pentru perioade scurte, dar daca in spate hranim niste emotii nefolositoare, ne invartim in cercul mancatului emotional si nu reusim sa slabim.

Primul pas este sa identificam aceste emotii autosabotante, sa intelegem de unde vin si sa le eliminam. Slabitul va fi apoi un efect al echilibrarii vietii noastre interioare.

Scenariul autosabotant #2 – VREAU SA FIU INVIZIBIL(A)

Mi-e frica de oameni, ma ascund in spatele grasimii, sunt gras(a) si urat(a), sunt nedemn(a) de iubire, am nevoie de protectie.

Unii oameni fug de abuzuri fizice si/sau emotionale suferite in copilarie din partea parintilor, colegilor, profesorilor, dar si a partenerilor de viata intr-o anumita etapa. De aceea se ascund sub un strat de grasime pe care o folosesc drept protectie. O sotie poate sa fie infricosata de sotul violent si sa depuna inconstient un strat de grasime pentru a se proteja. Sau pentru a se face neatractiva in speranta ca o va parasi (ea isi doreste asta, dar nu are curajul sa-l paraseasca).

Altii au o imagine atat de proasta despre ei insisi si se vad atat de dizgratiosi, incat ar vrea sa se evapore sau sa fie invizibili pentru ceilalti, ca sa nu poata fi atinsi de judecata acestora sau de actiunile lor. In general obezii sunt in aceasta situatie. Dar cel mai mult se judeca ei insisi pentru faptul ca sunt grasi din cauza ca au in minte un model fizic perfect, iar ei sunt departe de a arata in acest fel.

Grasimea sub care te ascunzi este poate si un scut de protectie fata de parerea altora despre tine, fata de ce ti s-a spus candva demult si ti-a programat creierul, sau fata de presiunea sociala care spune ca trebuie sa fii subtire, sa ai forme perfecte. De ce sau de cine vrei sa te protejezi?

Solutia – te-ai nascut sa fii vizibil(a) si iubit(a)

Pana cand iti rezolvi problema greutatii corporale si a imaginii de sine, concentreaza-te pe a iesi in fata cu ce ai mai de pret. Fa-ti vizibile calitatile cele mai mari, incearca sa aduci o contributie in vietile altora, sa creezi ceva de valoare prin talentul tau. Oamenii vor incepe sa te aprecieze mai mult si asta iti va creste stima de sine si curajul sa scapi de greutatea in exces si sa-ti transformi si corpul.

Daca ai nevoie sa-ti cresti increderea in tine, gasesti pe site o serie de 5 articole pe tema asta:

Imaginea de sine si increderea in tine (I)

Imaginea de sine si increderea in tine (IV). 10 metode pentru a depasi obstacolele interioare

Curaj! Sta in puterea ta sa-ti transformi corpul si intreaga viata.

Sursa foto

CITESTE SI:

SCOATE-MA DIN CORPUL MEU! – Convingeri autosabotante care nu ne lasa sa slabim (I)

Lasa un comentariu cu parerea ta