IUBESTE-MA! – Convingeri autosabotante care nu ne lasa sa slabim (V)

Multe dintre convingerile gresite pe care le avem pornesc de la faptul ca pretindem de la ceilalti mai mult decat oferim si mai mult decat ne oferim. Mai ales iubire. Vrem sa fim iubiti, dar nu ne iubim. Cu cat mai goi suntem in suflet, cu atat mai multa iubire asteptam, iar cand nu primim suficienta, deschidem usa frigiderului. Problema rezolvata pe moment.

Scenariul autosabotant #5 – IUBESTE-MA!

Vreau sa ma apreciezi, iubeste-ma, am nevoie de validare si de aprobare, vreau sa-ti fiu pe plac, incurajeaza-ma.

Poate ca erai o mancacioasa sau un mancacios cand erai copil, iar parintii si rudele te incurajau pentru asta. Daca asta era una dintre putinele aprecieri pe care le primeai, probabil ca ai ajuns un adult care mananca tocmai ca sa primeasca aprecierea celor din jur. Evident ca este un mecanism de care nu esti constient(a), adanc inradacinat in subconstientul tau dinaintea varstei de 3 ani.

Solutia – Mangaie-l pe copilul tau interior, apreciaza-l, iubeste-l

Adultii din jurul tau nu stiau sa te mangaie cand erai copil, dar acum esti tu adultul din viata ta si poti sa-l mangai pe copilul tau interior. Lasa trecutul sa se duca. Acum esti in prezent si poti sa te tratezi asa cum ai vrea sa o faca si altii.

Daca mananci toata mancarea pe care poti pune mana cand esti suparat(a) si plin(a) de ganduri negative, incepe sa ai un dialog cu copilul din tine care inca tanjeste dupa dragoste si apreciere. Imagineaza-ti ca il iei in brate, ca il mangai si iubesti, ca ii arati cat il apreciezi. Vindeca-ti copilul interior ca sa-ti vindeci obezitatea.

Sursa foto

CITESTE SI:

SCOATE-MA DIN CORPUL MEU! – Convingeri autosabotante care nu ne lasa sa slabim (I)

VREAU SA FIU INVIZIBIL(A) – Convingeri autosabotante care nu ne lasa sa slabim (II)

TINE-MA IN BRATE – Convingeri autosabotante care nu ne lasa sa slabim (III)

SUNT SINGUR(A) SI TRIST(A) – Convingeri autosabotante care nu ne lasa sa slabim (IV)

Lasa un comentariu cu parerea ta