Autodisciplina – conditia succesului

De foarte multe ori incercam sa ne setam niste performante mai mari sau mai mici, iar rezultatul obtinut ne bucura si ne motiveaza. Rezultatele inregistrate dupa un astfel de regim respectat de bunavoie si cu un anumit scop se datoreaza aproape in totalitate autodisciplinei.

Disciplina este ca un muschi; cu cat il antrenezi mai mult, cu atat e mai puternic. Fiecare are o putere musculara diferita, la fel cum toti avem nivele diferite ale autodisciplinei. Acolo unde exista disciplina nu mai este loc de lene, dezordine si ignoranta. Si asa cum ai nevoie de forta ca sa construiesti un muschi, la fel iti trebuie vointa ca sa te autodisciplinezi. Provocarile realiste sunt instrumentele pe care le ai intotdeauna la indemana pentru a incepe sa te autodisciplinezi. Asta inseamna sa iesi din zona ta de confort, sa incepi cu provocari care sunt in abilitatea ta si sa ridici mereu, cate putin, stacheta. Antrenamentul progresiv inseamna ca odata ce reusesti, maresti provocarea, deci iti largesti limitele.

Disciplina este calea catre propria noastra persoana. Cand ai in fata o provocare sau o bariera nemaiintalnita, cu certitudine ai nevoie de disciplina pentru a o depasi. Nimic maret nu a fost obtinut fara disciplina. Este gresit sa vedem in disciplina doar o impunere exterioara care ne ingradeste libertatea. Libertatea incepe abia din momentul in care devii constient de tine insuti, de ceea ce esti si de ceea ce poti deveni. Si nu poti sa ajungi sa afli cine esti cu adevarat fara disciplina interioara.

Autodisciplina necesita efort, dar te rasplateste cu rezultate. Te reconstruieste, te revigoreaza. Fara perseverenta zilnica, eforturile sporadice vor fi doar niste lampioane frumoase, dar fara efect pe termen lung, ori disciplina inseamna totodata sa te proiectezi ca o versiune slefuita a ta. Orice om isi poate creste puterea proprie, daca si numai daca este capabil sa se disciplineze.

A fi disciplinat nu inseamna a fi la locul tau, supus, ascultator asa cum in mod gresit ajungem sa intelegem disciplina in perioada copilariei si adolescentei. Inseamna a respecta o serie de reguli si principii sanatoase care ne duc strategic la succes.

Sursa foto

CITESTE SI:

Formula pentru succes si formula pentru esec

Secretele oamenilor de succes

TOP 10 REGULI PENTRU SUCCES ALE LUI OPRAH

Lasa un comentariu cu parerea ta