Care sunt 5 obiceiuri bune pe care ar trebui sa le adopti?

jogging in forest

Obiceiurile ne definesc si cand sunt bune si cand sunt proaste. Diferenta dintre ele este faptul ca cele bune ne aduc cu un pas mai aproape de obiectivele noastre, iar cele proaste ne indeparteaza de ele. Firesc, daca sunt proaste incercam sa le ascundem, iar daca sunt bune ne laudam cu ele si le scoatem in evidenta.

Oricum, nu poti pacali prea mult, pentru ca majoritatea dintre ele au efecte atat de vizibile, incat lumea chiar te “citeste” dupa aceste semne. De exemplu, grasimea de pe corp denota obiceiurile alimentare proaste si lipsa sportului in viata ta, tenul arata daca fumezi sau pierzi noptile, la fel cum rezultatele si succesul dovedesc faptul ca esti bine organizat si ca ai un program riguros de munca.

“Obiceiurile bune formate in tinerete fac toata diferenta.” (Aristotel)

Se stie ca adoptarea unui obicei nou dureaza intre 20 si 100 de zile, in functie de cat de mult ne place acea activitate, cat de naturala ni se pare si cat de mult ne identificam mental cu ea.

Atunci cand ne dorim sa introducem in viata noastra obiceiuri bune care tin de sanatate, de sport, de stilul de viata, nu este intotdeauna usor. De fapt, cu cat sunt mai diferite de stilul nostru de viata actual, cu atat este mai greu sa le implementam.

Dar astazi nu ne ocupam cu asta, ci incercam sa ne gandim care sunt cele mai importante 5 obiceiuri pe care am vrea sa le adoptam in viitorul apropiat. Ca sa-ti fie mai usor sa le identifici, gandeste-te din nou la problemele din viata ta si care ar putea fi cateva obiceiuri bune pe care daca le-ai adopta, ar usura rezolvarea acelor probleme, sau ar grabi lucrurile.

Poate ai vrea sa incepi sa mananci sanatos, sau sa servesti cina mai devreme, sa faci sport, sa stai in fiecare duminica o ora in parc si sa citesti, sa-i citesti copilului tau in fiecare seara o poveste, sa mergi cu prietenele la o cafea in fiecare joi, etc. Fiecare om are nevoie sa-si imbunatateasca viata si s-o imbogateasca, sa adopte obiceiuri bune, care sa il duca mai aproape de obiectivele sale.

Care sunt obiceiurile bune pe care vrei sa le adopti in urmatoarea perioada si care iti vor face viata mai frumoasa?

Sursa foto: Flickr

Lasa un comentariu cu parerea ta