O abordare diferita a cancerului – transformarea celulelor canceroase in locul eliminarii lor

Eva Vertes este o tanara cercetatoare care si-a descoperit foarte devreme pasiunea pentru medicina. Ea descrie foarte simplu mecanismul de aparitie a cancerului si pune problema la fel de simplu: cum ar fi daca s-ar incerca manipularea celulelor canceroase, in locul eliminarii lor. Adica monitorizarea si transformarea lor in tesut sanatos, pentru a nu mai fi nevoie sa fie eliminate.

Abordarea ei este foarte interesanta, inversand perspectiva: in loc sa cautam cura pentru cancer in locurile unde apare, e mai bine sa analizam locurile in care el nu apare si de ce se intampla asta.

Eva isi pune intrebari pe care parea ca nimeni nu si le pusese inainte: de ce nu exista cancer de inima sau cancer al muschilor scheletici, care reprezinta peste 50%din corp?

Ea porneste de la un factor specific muschilor numit MyoD, care determina diferentierea celulelor musculare si lanseaza ipoteza ca acest factor ar putea fi elementul care ajuta muschii sa se protejeze singuri de cancer. Mecanismul ar fi acela de a transforma celulele canceroase in celule musculare, iar acest lucru tine de adaptarea muschilor la eforturile si accidentarile la care sunt supusi constant.

Ipoteza ei generala este aceea ca atunci cand o boala este creata de catre corp fara ca in organism sa fi patruns o entitate straina, nu este cazul ca boala sa fie eliminata, ci tesutul bolnav sa fie manipulat si transformat, incat boala sa dispara.

Eva Vertes este doar un exemplu de tanara din generatia copiilor geniali care vor face ca viitorul omenirii sa fie mai bun. Iar aceasta este o idee care poate aduce o alternativa la tratarea cancerului in viitor.

2 thoughts on “O abordare diferita a cancerului – transformarea celulelor canceroase in locul eliminarii lor

  1. În general, cancerele sunt formaţiuni provocate prin combinarea eronată din cauza unor factori interni(boli) sau externi organismului (mediu radioactiv sau toxic),Dacă doriţi alte abordări ale cancerelor le găsiţi pe google în TEORIA INFINITĂ – site Teoria Cancerelor #teoriainfinitului
    #teoriacancerelor link

Lasa un comentariu cu parerea ta