Atacul cerebral vazut dinauntru in afara

Jill Bolte Taylor - despre atacul cerebral

Jill Bolte Taylor explica ce este atacul cerebral mai bine decat oricine. Ea este cercetator in domeniul neurologiei si intr-o dimineata a avut un atac cerebral. Intelegand exact ce se intampla, a asistat la incetarea functiilor sale cerebrale una cate una: miscarea, vorbirea, memoria, constienta de sine. Surprinsa ca a ramas in viata, a facut eforturi uriase ca in urmatorii 8 ani sa-si recapete capacitatile de a gandi, a merge si a vorbi.

Jill declara: „Cati cercetatori ai creierului au putut studia creierul dinauntru in afara? Am invatat atat de mult din aceasta experienta in care mi-am pierdut emisfera stanga, cat am acumulat in intreaga mea activitate academica.”

Aceasta este si o poveste „de dincolo”. Iar dincolo se paseste prin poarta creierului. Este fantastic cum functioneaza creierul si cum niste sinapse si cai neuronale afectate de un accident vascular cerebral fac trecerea dintre viata si moarte.

„Cine suntem noi? Suntem forta vitala a universului, cu dexteritate manuala si doua minti cognitive. Si avem puterea sa alegem in fiecare clipa cine suntem si cum vrem sa ne pozitionam in lume.” (Jill Bolte Taylor)

Sursa foto

Lasa un comentariu cu parerea ta