De ce are nevoie lumea acum – filtre individuale de apa

lifestraw

LifeStraw® este un filtru de apa portabil care indeparteaza eficient toate bacteriile si toti parazitii care cauzeaza diaree. LifeStraw nu necesita o sursa de curent electric, sau piese de rezerva si poate fi folosit cu usurinta pentru a transforma orice apa insalubra intr-una potabila.

Occidentalii au nevoie de acest dispozitiv probabil doar daca viziteaza o tara a lumii a treia, insa exista 884 de milioane de oameni in lume care nu au acces la apa potabila. Sanatatea si chiar viata lor depinde de o inventie de acest fel. Se estimeaza ca unul din cinci decese (aproximativ 1,5 milioane) sunt cauzate de boli diareice provocate, cel mai probabil, de consumul de apa poluata nepotabila. De fapt, diareea ucide mai multi copii decat SIDA, malaria si pojarul, potrivit LifeStraw.

Dispozitivul LifeStraw a fost fabricat in Danemarca in 2005 ca o solutie pentru problema apei potabile din tarile slab dezvoltate. Deoarece poate salva vieti, a fost aleasa drept cea mai buna inventie din 2005 de catre revista Time Magazine si inventia secolului de catre Gizmag. New York Times a denumit-o in 2006 „purificatorul de apa ce poate salva vieti”, iar Forbes Magazine drept „unul dintre cele 10 lucruri ce pot schimba felul in care traim”.

Acest filtru de apa poate indeparta 99,9999% din bacteriile din apa, plus alti paraziti, inclusiv E-coli, campilobacter, vibrio cholerae, psuedomonas aeruginosa, shigella si salmonella. Un dispozitiv poate filtra minim 1000 de litri de apa si este foarte simplu de folosit. El poate schimba radical viata oamenilor din zonele fara apa potabila si are un potential urias, putand salva milioane de vieti.

Mai multe informatii poti gasi pe site-ul lifestraw.org.uk.

Filtrul LifeStraw poate fi cumparat de pe Amazon cu $20, sau de pe site-ul Firebox cu £30.

Sursa: Earth We Are One

Lasa un comentariu cu parerea ta