200+ citate despre prietenie

200+ citate despre prietenie

Prietenia cu tine insuti este de o importanta vitala, pentru ca fara ea nu poti fi prieten cu nimeni din lume. (Eleanor Roosevelt)

Prietenii mei nu sunt multi, dar sunt nenumarati. (Nichita Stănescu)

Tine langa tine un adevarat prieten cu amandoua mainile. (Proverb nigerian)

Caut persoanele care sa ma iubeasca nu in ciuda defectelor si vulnerabilitatii mele, ci datorita lor. Caut prietenii care imi sunt alaturi si inoata impreuna cu mine spre adancimi. (Brene Brown)

Un prieten este cineva care te cunoaste asa cum esti, intelege ce ai fost, accepta ce ai devenit si, cu blandete, te lasa sa cresti in continuare. (William Shakespeare)

Prietenia consta in a sti ca ai un ajutor in plus si un necaz mai putin. (Marcio Barrios)

Nu am nevoie de un prieten care sa se schimbe atunci cand eu ma schimb si care sa dea din cap atunci cand eu dau din cap. Umbra mea ar putea face mai bine asta. (Plutarh)

Cel care n-a simtit niciodata farmecul unei prietenii sincere si dezinteresate, nu cunoaste toata fericirea pe care un om o poate primi de la alt om. (Carl Gustav Jung)

Adevarata prietenie este asemeni unei bune sanatati ; valoarea ei este adesea recunoscuta dupa ce este pierduta. (Charles Caleb Colton)

Distruge-ti inamicii transformandu-i in prieteni. (Abraham Lincoln)

Pot sa am incredere in prietenii mei. Acesti oameni ma forteaza mereu sa ma examinez si sa evoluez. (Cher)

Prietenia are virtutile unui rau: ocoleste stanci, se adapteaza la vai si munti, uneori se transforma in lac pana ce adancitura se umple si isi poate urma cursul. Pentru ca, la fel cum raul nu uita ca tinta sa e marea, prietenia nu uita ca singura sa ratiune de a fi este sa-si dovedeasca iubirea fata de ceilalti. (Paulo Coelho)

Prietenia e lucrul cel mai greu de explicat. Nu este ceva ce se poate invata la scoala. Dar daca nu ai invatat ce inseamna prietenia, nu ai invatat nimic. (Muhammad Ali)

Putini sunt oamenii ce au invatat sa pretuiasca prietenia. (Tudor Arghezi)

Prietenia este incercarea prin care se masoara un om. (Oscar Wilde)

Exista un stadiu al prieteniei unde nu mai e nevoie sa vorbesti pentru a te intelege, nici sa te sfatuiesti spre a actiona in comun. (Nicolae Titulescu)

Prietenia ramane oglindirea in alter-ego. (Constantin Brancusi)

Un prieten adevarat iti stie slabiciunile, dar iti arata calitatile, iti simte temerile, dar iti intareste credinta, iti cunoaste ingrijorarile, dar iti elibereaza spiritul, iti recunoaste defectele, dar iti subliniaza posibilitatile. (William Arthur Ward)

Un cerc de prieteni nu se face cu compasul. (Stanislaw Jerzy Lec)

Sentimentul sfant al prieteniei e atat de frumos, de statornic, de loial si de durabil, incat ar tine o viata intreaga daca nu ar cere nimeni bani cu imprumut. (Mark Twain)

Parerea ca prietenia ar fi dezinteresata e un cliseu moralizator lipsit de acoperire: nu exista prietenie fara placere si folos. (Alexandru Paleologu)

Ceea ce face ca prieteniile sa fie trainice si le sporeste farmecul e un sentiment care lipseste iubirii: siguranta. (Honore de Balzac)

Un prieten este acela care iti ofera libertatea totala de a fi tu insuti. (Jim Morrison)

Profunzimea prieteniei nu depinde de distanta. (Rabindranath Tagore)

Prietenii sunt rude pe care ti le faci pentru tine. (Eustache Deschamps)

Prietenia consta in a uita ceea ce oferi si a pastra in memorie ceea ce ai primit. (Alexander Dumas)

Prietenia este precum banii pe care ii faci usor, dar ii pastrezi greu. (Samuel Butler)

Prieteniile marcheaza o viata mai mult decat o iubire; iubirea risca a degenera in obsesie, prietenia nu e niciodata altceva mai mult decat “a imparti”. (Elie Wiesel)

Consider ca este valoros prietenul care, pentru mine, isi face timp in calendarul sau, dar il pretuiesc pe prietenul care nu-si consulta calendarul ca sa petreaca timp cu mine. (Robert Brault)

Un prieten iti poate spune lucruri pe care nu doresti sa ti le spui tu insuti. (Frances Ward Weller)

A-ti face prieteni care sa iti fie adevarati prieteni reprezinta cel mai sigur semn al succesului unui om in viata. (Edward Everett Hale)

Nu am nici o indoiala ca imi merit dusmanii, dar nu cred ca imi merit prietenii. (Walt Whitman)

Prietenia este intotdeuna o dulce responsabilitate ; niciodata o oportunitate. (Khalil Gibran)

Un prieten este un cadou pe care ti-l daruiesti tie insuti. (Robert Louis Stevenson)

Vechi prieteni, precum vechi spade, sunt in continuare, cei mai de incredere. (John Webster)

Nici o persoana care iti cere tacerea si iti neaga dreptul de a creste, nu iti este prieten. (Alice Walker)

O masura a prieteniei nu este numarul lucrurilor pe care prietenii le discuta impreuna, ci numaraul lucrurilor pe care ei nu mai au nevoie a le mentiona. (Clifton Fadiman)

Una dintre cele mai frumoase calitati ale unei prietenii adevarate este sa intelegi si sa fii inteles. (Seneca)

Esenta prieteniei adevarate este ingaduinta fata de micile greseli ale cuiva. (David Storey)

Un prieten adevarat ti se destainuie liber, da sfaturi juste, te asista si iti ofera sprijin, ia totul cu rabdare, te apara cu mult curaj si continua prietenia fara sa se schimbe. (William Penn)

Cei mai adevarati prieteni sunt aceia care iti vor sta alaturi in cele mai intunecoase momente; pentru ca sunt gata sa infrunte umbrele impreuna cu tine. Si iti sunt alaturi in cele mai frumoase momente pentru ca nu le este teama sa te vada stralucind. (Nicole Yatsonsky)

Prietenia e singurul antidot pentru ura, este singura garantie pentru pace. (Buddha)

Prietenia nu poate fi dusa mai departe daca nu suntem in stare sa trecem peste mici greseli. (Jean de la Bruyere)

Ce-ti poti dori mai mult decat sa ai pe cineva cu care sa poti vorbi ca si cu tine insuti? (Cicero)

Adevarata prietenie rezista timpului, distantei si tacerii. (Isabel Allende)

Prietenul sigur il cunosti in imprejurari nesigure. (Cicero)

Nu merge in spatele meu, s-ar putea sa nu conduc. Nu merge in fata mea, s-ar putea sa nu te urmez. Mergi langa mine si fii prietenul meu. (Albert Camus)

Fericiti cei a caror inima cunoaste pasiunea prieteniei. Numai ea stie sa ne faca singuratatea mai putin ucigatoare si viata suportabila. (Panait Istrati)

Prietenia este egalitate armonioasa. (Pitagora)

Fiecare repeta, dupa Aristotel, ca nu exista prieteni si fiecare, in particuar, sustine ca el e un bun prieten. Aceste doua afirmatii atat de contradictorii se bazeaza foarte probabil pe faptul ca pe taramul prieteniei exista multi ipocriti si multi oameni care nu se cunosc pe ei insisi. (Claude Adrien Helvetius)

Cei rai nu au decat partasi; voluptosii, tovarasi de orgii; oamenii de afaceri, asociati; oamenii politici aduna pe nemultumiti; cei mai multi oameni fara ocupatie au relatii, principii au curtezani; doar oamenii virtuosi au prieteni. (Voltaire)

A avea un prieten este mai vital decat a avea un inger. (Nichita Stănescu)

Nu rupe firul unei prietenii, caci, chiar daca il legi din nou, nodul ramane. (Octavian Paler)

Ospitalitatea, curtoazia si prietenia sunt intalniri ale omului in om. (Antoine de Saint Exupery)

Nimeni nu poate trai fara prieteni, chiar daca stapaneste toate bunurile lumii. (Aristotel)

Prietenia este, in primul rand, pacea reciproca si zborul spiritului pe deasupra amanuntelor vulgare. (Antoine de Saint-Exupery)

Nu prea stiu de ce-ti scriu. Simt ca am mare nevoie de o prietenie careia sa-i incredintez nimicurile ce mi se intampla. Poate ca-mi scriu chiar mie. (Antoine de Saint Exupery)

Nimic, niciodata, nu va inlocui pe camaradul pierdut. Caci nu pot fi creati vechi camarazi. (Antoine de Saint Exupery)

Nu cunoastem decat ceea ce imblanzim. Iar oamenii nu mai au timp sa cunoasca nimic. Cumpara lucruri gata facute de la negustori. Si cum nu exista negustori de prieteni, oamenii nu mai au prieteni. (Antoine de Saint Exupery)

Prietenia inseamna a fi frate si sora, doua suflete ce se ating fara sa se confunde, doua degete ale aceleiasi maini. (Victor Hugo)

Imi place sa stiu totul despre noii mei prieteni, dar nimic despre cei vechi. (Oscar Wilde)

Prietenul nu iubeste prietenul, ci obiectivul prieteniei. (Platon)

Caci ce este, in fond, prietenia, daca nu acel minunat privilegiu al sufletului in care adevarul se poate odihni. (Dan Puric)

Multa lume isi doreste sa mearga cu tine cand esti in limuzina, dar ceea ce iti doresti este cineva care va lua autobuzul impreuna cu tine cand limuzina s-a stricat. (Oprah Winfrey)

Daca exista o fericire pe pamant, aceasta este prietenia. (Mircea Eliade)

Exista o adevarata magie in prietenia de la distanta. Ea iti permite sa relationezi cu alte fiinte umane intr-un fel care merge dincolo de a fi in mod fizic impreuna, iar aceasta legatura este adesea mai profunda. (Diana Cortes)

Ne gasim prieteni adevarati printre caini. Ei ne iubesc fara sa ne ceara nimic imprumut. (Valeriu Butulescu)

Prietenii sunt ca pepenii: incerci o suta si alegi doi, trei. (Confucius)

Prieteni vechi dispar, noi prieteni apar. E ca si cu zilele. O zi veche trece, una noua soseste. Lucrul important e ss o faci sa conteze: un prieten care conteaza, o zi care conteaza. (Dalai Lama)

Stii ca tocmai ai terminat de citit o carte buna daca dupa ce ai intors ultima pagina te simti ca si cum ai fi pierdut un bun prieten. (Paul Sweeney)

Avem timp s ne facem prieteni, s-i pierdem, avem timp sa primim lectii si sa le uitam dupa-aceea, avem timp sa primim daruri si sa nu le-ntelegem. Avem timp pentru toate. Nu e timp pentru putina tandrete. Cand sa facem si asta, murim. (Octavian Paler)

Prietenia se naste in clipa in care cineva spune celui de langa: “Poftim? Si tu? Credeam ca eu sunt singurul. (C.S. Lewis)

Nu are nicio noima sa cersesti prietenia. (Antoine de Saint Exupery)

Prietenia nu rezista nici in jigniri, nici in infrangeri. Ea moare. (Titu Maiorescu)

Prietenia este egalitate armonioasa. (Pitagora)

Frecventarea prietenilor sa-ti fie ca o scoala si convorbirea cu ei, invatatura. Fa-ti din prietenul tau un invatator si uneste prin el foloasele instructiei cu placerea conversatiei. (Baltasar Gracian)

Prietenia este inchisoarea sufletului de buna voie in trup strain. (Dimitrie Cantemir)

E mai rusinos sa nu ai incredere intr-un prieten decat sa fii inselat de el. (Arthur Schopenhauer)

Tine-ti prietenii aproape, iar dusmanii – si mai aproape. (Sun Tzu)

Virtutea este fundamentul amicitiei; pentru a o pastra nu este nevoie decat de caritatea reciproca. Aceasta este simpla si nu are nevoie de farduri, nu cere nimic din cele exterioare. Si daca ea gaseste multe avantaje fara a le cauta (caci cine ar putea enumera foloasele si farmecele prieteniei?), caritatea n-are nevoie de stimuli exteriori, este multumita de ea insasi, ea este pentru sine un pinten si o recompensa. (Francesco Petrarca)

Impartasirea bucuriilor, nu a suferintelor, creeaza prietenul. (Friedrich Nietzsche)

Acordul felului de a gandi naste prietenia. (Democritus)

E bine sa te induiosezi de nenorocirea prietenilor tai, dar mai bine este sa le vii in ajutor. (Voltaire)

Alaturi de un prieten adevarat este cu neputinta sa ajungi la deznadejde. (Honore de Balzac)

Prietenia indoieste bucuriile si injumatateste necazurile. (Francis Bacon)

Prietenia inseamna un suflet in doua trupuri. (Aristotel)

Un prieten de interes este mai primejdios decat un vrajmas. (Constantin Alexandru Rosetti)

Vor exista mereu oameni care te vor rani, asa ca trebuie sa-ti pastrezi increderea si doar sa ai mai multa grija in cine ai incredere si a doua oara. (Gabriel Garcia Marquez)

Un prieten adevarat te prinde de mana si iti atinge inima. (Gabriel Garcia Marquez)

Exista intotdeauna un mic gol in prieteniile cele mai depline, ca in ou. (Jules Renard)

Un prieten seamana cu o haina. Trebuie sa-l parasesti inainte de a se fi uzat. Daca nu, te paraseste el. (Jules Renard)

Nu-ți ofensa prietenul, imprumutandu-i merite daruite de noi. (Rabindranath Tagore)

Cainele ar fi cel mai bun prieten al omului, daca ar avea parale. (Miguel de Unamuno)

Prietenia = o nava destul de mare pentru a duce doi insi pe vreme frumoasa, dar numai unul cand e vreme rea. (Ambrose Bierce)

Fereste-te deopotriva de prietenia dusmanului si de dusmania prietenului. (Nicolae Iorga)

Un prieten, cand e om, intrece si pe-un frate. (Homer)

Intr-o prietenie, lucrul cel mai greu nu este de a ne da pe fata defectele dinaintea unui prieten, ci de a-l face sa si le vada pe ale lui. (La Rochefoucauld)

In prietenie, la fel ca si in dragoste, adesea te fac mai fericit lucrurile stiute, decat cele pe care nu le cunosti. (La Rochefoucauld)

Nu trebuie sa-ti faci prieteni decat dintre oamenii care muncesc. Omul lenes este periculos pentru prietenii sai, caci el, neavand ce face, vorbeste despre ce fac si ce nu fac prietenii sai, se amesteca in treburile altora si devine inoportun: iata pentru ce trebuie sa fim destul de intelepti ca sa nu ne legam decat de oamenii care muncesc. (Friedrich Nietzsche)

Prietenii de ocazie i-am gasit asemanatori cu randunelele, care vin primavara si pleaca atunci cand incepe frigul. (Axel Oxenstierna)

Ma pot increde mai mult in dusmani cinstiti decat in prieteni falsi. (Lorenzo de Medici)

Cand ai facut avere datorita bunelor servicii aduse de un prieten, sfatul cel mai sanatos este sa te descotorosesti de el. (Henry Fielding)

Din doi prieteni, unul e intotdeauna sclavul celuilalt, cu toate ca adeseori niciunul nu recunoaste asta. (M.Lermontov)

Am invatat ca oricat de bun iti este un prieten, oricum te va rani din cand in cand, iar tu trebuie sa-l ierti pentru asta. (Octavian Paler)

Un prieten este o persoana care stie totul despre tine dar tot te iubeste. (Elbert Hubbard)

Mai usor ierti un dusman decat un prieten. (William Blake)

Un prieten este o persoana cu care poti fi sincer. In fata lui poti gandi cu voce tare. (R.W.Emerson)

Am pierdut prieteni, unii prin moarte, altii prin imposibilitatea crasa de a traversa strada. (Virginia Woolf)

Istoria e plina de exemple de caini fideli si mai putin de prieteni fideli. (Alexander Pope)

Prietenia este iubire fara aripi. (Lord Byron)

Trebuie sa fugim de prietenia celor care au o fire cu doua fete. (Esop)

Oriunde suntem, prietenii nostri sunt cei care ne fac lumea. (Henry Drummond)

A scoate prietenia din viata e ca si cum am scoate soarele din lume. (Cicero)

A merge cu un prieten prin intuneric este mult mai bine decat a merge singur prin lumina. (Helen Keller)

Prietenia unui om destept e mai de pret decat prietenia tuturor prostilor. (Democrit)

Prietenia sfarseste acolo unde incepe neincrederea. (Seneca)

Adevarata prietenie incepe atunci cand tacerea dintre doi oameni devine confortabila. (Dave Tyson Gentry)

Prietenii sunt nascuti, nu facuti. (Henry Adams)

Nici o dragoste si nici o prietenie nu iti pot taia calea destinului fara a lasa o urma adanca. (Francois Mauriac)

Limbajul prieteniei nu consta in vorbe, ci in intelesuri. (Henry David Thoreau)

Fiecare prietenie reprezinta o lume aparte in noi, o lume posibil nenascuta pana cand el ne-a intalnit, numai prin aceasta intalnire nascandu-se o noua lume. (Anais Nin)

Un adevarat prieten este acela care paseste inauntru atunci cand toata lumea iese afara. (Walter Winchell)

Un prieten este cineva care e aici pentru tine cand ar fi putut fi in alta parte. (Len Wein)

Cel mai bun lucru pe care il poti face pentru un om este nu sa-ti imparti cu el bogatia, ci sa ii revelezi propria lui fiinta. (Benjamin Disraeli)

Conteaza ca prieteni adevarati numai aceia pe care ii poti suna fara probleme la 4 dimineata. (Marlene Dietrich)

Oricine poate empatiza cu suferintele unui prieten, dar este nevoie de o natura fina pentru a empatiza cu succesul unui prieten. (Oscar Wilde)

Nenorocul ne arata pe aceia care nu ne sunt adevarati prieteni. (Aristotel)

Cea mai buna oglinda iti este un vechi prieten. (George Herbert)

Cea mai buna metoda de a-ti pastra prietenii consta in a nu-i alunga. (Wilson Mizner)

Cel mai bun lucru pe care il pot face pentru un prieten este pur si simplu sa ii fiu prieten. Nu am nici o avere pe care sa i-o daruiesc. Daca el stie ca sunt fericit in a-l iubi, nu isi va dori nici o alta rasplata. (Henry David Thoreau)

Numai adevaratii prieteni iti spun cand fata iti este murdara. (Proverb sicilian)

Antidotul pentru cinci dusmani este un prieten. (Aristotel)

Cea mai frumoasa descoperire pe care o fac adevaratii prieteni este ca se pot dezvolta separat fara a evolua despartiti. (Elisabeth Foley)

Cea mai dificila sarcina de prieten este sa oferi intelegere atunci cand nu intelegi. (Robert Brault)

In prietenul meu regasesc un al doilea sine. (Isabel Norton)

Sa-i iubim pe semenii nostri ca pe noi insine, sa masuram pe altii cu masura cu care ne masuram pe noi, sa pretuim lucrurile si nevoile lor prin cele ale noastre. Cand le dorim ceea ce ne dorim noua si cand ii vom feri de ceea ce ne ferim noi, atunci vom implini legea adevaratei iubiri. (Confucius)

Prietenii sunt acei oameni rari care te intreaba ce mai faci si apoi asteapta sa auda raspunsul. (Ed Cunningham)

Prietenie inseamna sa fii alaturi de prieteni nu cand au dreptate, ci cand gresesc. (Andre Malraux)

Dusmanii se recruteaza dintre prieteni. (Grigore Moisil)

E usor ss fii prieten cu cei amabili. Dar a fi prietenul celui ce se crede dusmanul tsu este chintesenta oricarei religii. (Mahatma Gandhi)

Este ingrozitor sa nu ai un prieten caruia sa-i spui cat esti de fericit sau de trist. (Panait Istrati)

Nimic nu e mai amar decat otrava prieteniei false. (Emil Gârleanu)

Prietenul sigur il cunosti in imprejurari nesigure. (Cicero)

Oare nu imi distrug dusmanii atunci cand ii transform in prieteni? (Abraham Lincoln)

Numai dusmanii ne spun adevarul. Cei apropiati ne mint fara sfarsit, prinsi in panza de paianjen a datoriei. (Stephen King)

Nu te teme de dusmanii care te ataca. Teme-te de prietenii care te lingusesc. (Dale Carnegie)

Timpul verifica prietenii asa cum focul verifica aurul. (Menandru)

Nu cauta niciodata sa te faci judecator intre doi prieteni. (Menandru)

Dificultatea nu e in a gasi un prieten pentru care sa mori, ci de a gasi un prieten pentru care merita sa mori. (Homer)

Singura cale sa ai un prieten este sa fii unul. (Ralph Waldo Emerson)

Doamne, apara-ma de prieteni, ca de dusmani ma feresc singur. (Proverb romanec)

Gaseste prieteni in zile bune pentru a-i pune la incercare in zilele rele. (Proverb indian)

Cand esti fericit, toti sunt prieteni cu tine. (Proverb grecesc)

Cine cauta un prieten fara defecte va ramane singur. (Proverb arab)

Prietenia e puternica prin ce iarta, nu prin ce indreapta. (François de La Rochefoucauld)

Prietenul tuturor nu e prietenul nimanui. (Proverb persan)

Nu toti care rad iti sunt prieteni; nu toti care se supara iti sunt dusmani. (Proverb mongolez)

Nu oricine ne surade ne este prieten. (Proverb roman)

Bunastarea iti aduce prieteni, nenorocirea ii incearca. (Sfântul Ambrozie)

Marea intelepciune e sa-ti alegi prieteni care nu te vor sili la compromisuri. (Camil Petrescu)

Omul trebuie sa aiba si prieteni, si dusmani. Prietenii il invata ce trebuie sa faca, iar dusmanii il obliga sa faca ce trebuie. (Nicolae Iorga)

Prietenul imi spune ceea ce pot face, de la dusman invat ce trebuie sa fac. (Friedrich von Schiller)

Sublimul prieteniei inseamna mai putin sa mori pentru un prieten intr-o imprejurare rasunatoare, cat sa te sacrifici pentru el zilnic, nestiut de nimeni. (Stendhal)

Interesul iti aduce necontenit prieteni de cateva zile si tot el ii ia inapoi. A doua oara esti dator sa nu-i mai primesti. (Nicolae Iorga)

Nu lasa o disputa nesemnificativa sa rupa o mare prietenie. (Dalai Lama)

Fa bine prietenului pentru a-l feri si dusmanului pentru a-l cuceri. (Benjamin Franklin)

Sa nu legi niciodata prietenie cu omul pe care nu-l poti respecta. (Charles Darwin)

Prietenii sunt ca umbra: nu apar decat atunci cand este soare. (William Shakespeare)

Nu judecati oamenii dupa cei cu care se aduna. Si Iuda avea amici ireprosabili. (Ernest Hemingway)

Nu sunt suparat ca m-ai mintit, sunt suparat ca de acum incolo nu te pot crede. (Friedrich Nietzsche)

Caracterul unui om nu se arată în momentele de confort ci în cele de schimbări şi controverse. (Martin Luther King Jr.)

Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca. Aceasta este diferenta importanta dintre un caine si un om. (Mark Twain)

Adevarata prietenie poate exista numai intre egali. (Platon)

Fara prieteni adevarati chiar si un milionar este sarac. (B.C. Forbes)

Bucuria omului e omul. Intre ei se infiripa prietenia care umple cel mai intins desert al sufletului nostru. (Jacques Benigne Bossuet)

Prietenia este o planta cu crestere lenta si trebuie sa indure si sa reziste la socurile adversitatii inainte de a fi indreptatita la acest apelativ. (George Washington)

Prietenia este armonia a doua lucruri contrare, care sunt necesitatea si libertatea. (S. Weil)

Putina prietenie are mai multa valoare pentru mine decat admiratia intregii lumi. (Otto von Bismarck)

Cine nu cunoaste slabiciunile unei prietenii, nu-i cunoaste nici puterea. (Joseph Joubert)

Prietenia nu este doar un cadou pretios ci si o permanenta datorie. (Ernst Zacharias)

Prietenia este o limba pe care surzii o pot auzi si orbii o pot citi. (Mark Twain)

Prietenie – un fel de dragoste cu creier. (Sabine Sauer)

Prietenia poate exista doar intre oameni de aceeasi valoare. (Marie von Ebner-Eschenbach)

Cand te indepartezi de munte, abia atunci il vezi cum trebuie. Asa si cu prietenii. (Hans Christian Andersen)

Ai prieteni pentru ca tu insuti esti un prieten. (Aforism latin)

Am invatat ca si atunci cand crezi ca nu mai ai nimic de dat, cand te striga un prieten vei gasi puterea de a-l ajuta. (Octavian Paler)

Oricine poate compatimi un prieten, cand acesta sufera dar numai un intelept poate lua parte la succesul acestuia. (Oscar Wilde)

Cel mai bun prieten este doar acela care, cand ne doreste binele, ni-l doreste doar de dragul nostru, chiar daca nimeni nu o afla. (Aristotel)

Numai prietenia gaseste privirea sau fraza foarte simpla care pune balsam pe ranile noastre. (Jean Cocteau)

Nu va avea niciodata prieteni adevarati cel ce se teme sa-si faca dusmani. (William Hazlitt)

Nu destainui prietenului tau toate secretele vietii tale; se poate ca intr-o zi sa-ti devina dusman. Nu fa dusmanului tau tot raul pe care i-l poti face; se poate ca intr-o zi sa-ti devina prieten. (Saadi)

Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu o persoana fara atrebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele. (George Eliot)

Prietenia este una din mangaierile vietii. (Gala Galaction)

Prietenia este singurul material care va tine lumea impreuna. (Woodrow Wilson)

Prietenul adevarat este acela care scoate la lumina ce e mai bun in mine. (Henry Ford)

Uneori a fi prieten inseamna sa sti ce si cand sa faci. Exista momente pentru a tacea si momente in care sa-i lasi pe oameni sa-si urmeze destinul. Si exista momente in care sa aduni bucatile ramase dupa ce totul s-a incheiat. (Octavia Butler)

Cat de mult bine exista intr-o zi? Depinde cat de bine o traiesti. Cata dragoste exista intr-un prieten? Depinde de cat de multa ii oferi. (Shel Silverstein)

Valoarea unei prietenii nu sta in mana intinsa, in zambetul cald sau in compania placuta, ci in exaltarea pe care o simti cand iti dai seama ca cineva crede in tine si iti e prieten. (Ralph Waldo Emerson)

Poti sa-ti faci mai multi prieteni in doua luni daca devii interesat de ei, decat in doi ani in care incerci sa-i faci pe oameni sa fie interesati de tine. (Dale Carnegie)

Prietenia este floarea unei clipe şi fructul timpului. (A. von Kotzebue)

 

Citate despre prietenie cu autor necunoscut

Prietenia nu este despre cei pe care ii cunosti de mult timp, ci despre cei care intra in viata ta si spun: „Sunt aici pentru tine”, iar apoi o dovedesc.

Adevarata prietenie nu inseamna a fi inseparabili, ci a trai separat si nimic sa nu se schimbe.

Prietenul este cel care nu iti spune ce vrei sa auzi, ci ceea ce ai nevoie sa auzi.

Nu pierdem prieteni, doar invatam care sunt cei adevarati.

Dragostea intreaba prietenia: „Pentru ce existi?” Prietenia raspunde: „Ca sa sterg lacrimile pe care le starnesti”

Prietenii adevarati spun lucruri frumoase cand nu esti prezent, iar pe cele urate ti le spun in fata.

In viata nu conteaza unde te afli, ci pe cine ai alaturi.

Cei mai memorabili oameni din viata ta sunt prietenii care te iubesc atunci cand nu prea esti demn de iubit.

Alege-ti prietenii cu grija, pentru ca vei deveni ca ei.

Drumul catre casa unui prieten nu e niciodata lung.

Prietenii raman prieteni. Cei care nu raman, inseamna ca nu au fost.

Cand nu mai am putere, inchid ochii si realizez ca prietenii sunt energia mea.

Un prieten este cineva in fata caruia poti sa scoti afara tot ce ai pe suflet, atat pleava, cat si graul, stiind ca cea mai gingasa mana va lua totul si-l va cerne, pastrand ceea ce merita pastrat. Iar cu un suflu bland va risipi restul.

Un prieten este acela care crede in tine cand tu ai incetat sa crezi in tine insuti.

Un prieten este acela care cunoaste cantecul inimii tale si ti-l poate intona atunci cand ii uiti cuvintele.

Adevaratii prieteni te trateaza ca pe familia lor.

Prietenii te ajuta sa-ti recapeti zambetul, speranta si curajul atunci cand le-ai pierdut.

Prietenia inseamna sa gasesti oamenii care sunt nebuni in felul in care esti si tu.

Cand un prieten greseste ceva, nu uita tot ce a facut bun.

Iti multumesc, prieten drag, ca ma insotesti in aceasta minunata calatorie!

Care dintre aceste adevaruri ti-a placut cel mai mult?

CITESTE SI:

Cele mai frumoase 80 de citate despre iubire

Cele mai frumoase 25 de citate despre sufletul pereche

80+ citate despre suferinta

4 motive pentru care prieteniile nu dureaza

3 thoughts on “200+ citate despre prietenie

Lasa un comentariu cu parerea ta