Care este adevarul cel mai greu de spus?

Death_to_stock_communicate_hands_2

Sunt multe momente in care gandim ceva dar ne e greu s-o spunem. Ne dam seama de adevaruri despre noi, dar refuzam sa le acceptam pentru ca dor. Ii observam pe altii si nu le spunem ce gandim despre ei in acel moment de teama ca nu ar intelege, ca ar lua totul personal, ca s-ar supara. Sunt adevaruri despre societate, economie si cei care ne conduc pe care le stim dar ne este frica sa le spunem. Plus multe alte adevaruri pe care din diverse motive ne vine greu sa le verbalizam. 

Problema este ca ne obisnuim sa tinem prea mult in noi si ajungem sa ne ferim de a recunoaste fata de noi insine cine suntem cu adevarat dincolo de masti. Riscam sa nu ne mai ascultam vocea interioara.

Haideti sa facem un exercitiu de sinceritate si sa ne gandim putin la adevarul pe care ne este cel mai greu sa-l spunem. Si ca sa te ajut sa-ti faci curaj, iti voi spune care sunt pentru mine adevarurile greu de spus si de acceptat in acest moment.

  • Ca sunt imperfecta si vulnerabila (chiar dupa ce am ajuns la concluzia ca asta e ceva firesc).
  • Ca oamenii sunt atat de schimbatori si inconstanti incat pot sa ma bazez doar pe mine cu adevarat. Dar pana la urma sunt si eu om.
  • Ca viata inseamna incertitudine la fiecare pas (desi stiu ca in mine sunt toate raspunsurile si toate certitudinile de care am nevoie).
  • Ca vreau sa schimb lumea in bine si nu stiu de unde sa incep. Ca ignor prea mult nedreptatea si discriminarea, ceea ce ma face complice la ea.
  • Ca ma lupt cu limitele mele si ale celorlalti oameni. Ca las prea mult problemele altora sa-mi blocheze calea.

In realitate, oamenii tanjesc sa spuna ceea ce gandesc, sa-si deschida sufletul, sa-l elibereze. De aceea ideea lui Frank Warren a avut atat de mult succes. El a creat un site – postsecret.com – unde oamenii pot sa faca exact acest lucru: sa scrie sub anonimat ceea ce ii framanta, secretul care ii consuma si nu ii lasa sa doarma, ceea ce le apasa sufletul. Fara sa stie cineva identitatea celor care scriu, pe site au fost impartasite sute de mii de secrete ca acestea: „In interiorul acestui plic sunt resturile unui bilet de sinucidere pe care nu l-am mai folosit. Acum ma simt cea mai fericita persoana din lume”, „Cand clientii se poarta urat cu mine le dau fara sa stie cafea decofeinizata”, „Toata lumea care ma cunostea inainte de 11 septembrie crede ca sunt mort”. Sute de mii de suflete s-au eliberat de povara.

Daca exercitiul meu de sinceritate nu te-a ajutat sa spui care este pentru tine adevarul cel mai greu de exprimat in cuvinte, sper ca prezentarea lui Frank Warren sa te ajute mai mult.

Deci, care este pentru tine adevarul cel mai greu de spus?

Sursa foto

CITESTE SI:

Daca nu ar exista riscul sa esuezi si teama ca esti judecat de oameni, ce ai face in acest moment cu viata ta?

Daca invatam din greseli, de ce ne este atat de frica sa nu gresim?

Lasa un comentariu cu parerea ta